המהפכה הדיגיטלית שעברו הבנקים – מה ניתן ללמוד ממנה

העולם כבר מבין היטב את הצורך של הקהל באופציה דיגיטלית לשירותים קיימים, אבל מתברר שכרגע הטובים ביותר במשחק הם לאו דווקא העסקים מהשוק הפרטי אלא הבנקים. מקס של בנק לאומי וביט של בנק הפועלים הפכו לכלי השרת המוצלחים ביותר בעולם הפיננסי-דיגיטלי ואליהן הצטרפו לאחרונה גם חברות הביטוח מהזן החדש כמו ליברה ו-WeSure. 

אפס ניירת. מאה מגה.

בנקאות דיגיטלית היא בשורה אמיתית לצרכנים ולא במקרה. זהו מרחב פיננסי שאין בו שום צורך בשימוש בשירות הטלפוני או הפרונטלי של הבנק, הוא מתקיים עם אפס ניירת ואפשר לבצע פעולות פשוטות ומידיות דרך הסמארטפון. בעברית טכנולוגית – זוהי סוג של אוטומציה שנועדה להפוך את העיסוק הבנקאי לישיר, מיידי וחוסך משמעותית במשאבים לשני הצדדים. אז איך תוכלו להשתמש בזה לטובתכם? טוב ששאלתם:

אוטומציות רבותיי, אוטומציות!

בשנתיים האחרונות צפו על פני השטח מגוון רחב של אוטומציות שנועדו להגיש שירות שמבוסס על אינטליגנציה מלאכותית שמתקשרת עם הגולשים בכל לחיצת כפתור, ללא צורך בהמתנה ממושכת או משאבים מיוחדים. צ'אט בוטים במסנג'ר של פייסבוק עושים בדיוק את זה: אתם נכנסים למסנג'ר ומקבלים מסך ראשוני עם כפתורים ששואלים לסיבת הפניה. בכל לחיצה ייווצר סוג של "מסע לקוח" שבו התוכנה מספקת לכם מידע, תשובות או מוצרים ומפנה אתכם למקומות הנכונים. היא תתעד את השיחה ותעביר אותה לגורמים האנושיים במידת הצורך. מערכות CRM יודעות כיום לבצע תיאום פגישות אוטומטי ליומן הגוגל שלכם, על ידי בחירת תאריך מתוך לוח השנה שנשלח אליכם בהודעה פרטית. מאות משפכים שיווקיים פועלים על סמך הזנת הטלפון והמייל שלכם ומעבירים אליכם בהתאם את התכנים שרציתם לקבל, פלוס אופציות למעבר בין מסכי ידע נוספים.

WIN WIN לעסק וללקוח

לריבוי האוטומציות והצורך הכל כך חשוב בהן בבנק ובכלל יש סיבה אחת – הקהל. 

על פי מחקרים אחרונים בארץ (מטעם בעלי עסקים פרטיים שפרסמו את תוצאות המחקר), למעלה מ-90% מהלקוחות מעדיפים לתקשר בצורה וירטואלית מאשר דרך הטלפון! אנשים חשים יותר בנוח לפנות למערכת מאשר להמתין על הקו וכמובן נהנים ממיידיות גבוהה ללא צורך להגיע עד למקום עצמו. זוהי סיבה קריטית לייצר אוטומציה גם בעסק שלכם שמסוגלת לפנות אל הקהל, להציע מוצרים, לענות על שאלות ולספק מידע.

ולא רק הקהל של השיטה נהנה ממנה, אלא גם העסק עצמו. בנק לאומי שייסד קודם לכן את הבנק הדיגיטלי לצעירים "פפר", דמיין מרחב וירטואלי שבו אין צורך בבנקאים פיזיים, בעמדות ובסניפים, מה שחוסך לו את עיקר התקציב שמופנה לניהול של כל סניף. ככל שהקהל עובר לתקשר ברשת, כך גם בעל/ת העסק נהנים מצמצום התקציב המופנה לשירות, אך באופן די מדהים, מעניקים שירות הדוק, אישי, מהיר וזמין בהרבה לכל אחד מלקוחותיהם. בזכות האוטומציה, בעל עסק יוכל לקבל לידים ורכישות גם בשעות הקטנות של הלילה, ליהנות מקשר הדוק עם הלקוחות שלו בתקופות של חופשה ארוכה וחגים ולא לפספס אף אחד מהם לעולם. 

איך למצוא את האוטומציה שמתאימה לי?

חשבו על הצרכים בעסק או הארגון שלכם: מה חסר בו או מכביד עליו ברמה היומיומית? האם המזכירה עסוקה לאורך רוב שעות היום במענה על אותן שאלות? האם הלקוחות ממלאים עגלה וירטואלית ונוטשים אותה שוב ושוב ללא כל סיבה מוסברת? האם אתם צריכים לתזכר לקוחות באופן קבוע, או להעביר להם מסרים? עולם האוטומציות הוא מגוון ומפותח וככל שתשכילו לחשוב על דברים לשיפור בעסק, על דרכים להנגיש בו את השירות ולתקשר באופן נעים וידידותי דרך מסכים עם הקהל, כך יהיה קל ליצור בעבורכם אוטומציה יעילה הפותרת אותם. 

אהבתם? אשמח אם תשתפו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email

אהבתם? נשמח לשמוע :)

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

אולי יעניין אותך גם...

בואו נדבר קצת על הביזנס שלכם. רשמו את הפרטים כאן, מבטיחה לענות במהירות.